Verdwaald in de tijdvortex

Als je mijn kanaal al langer volgt, zul je wellicht gemerkt hebben dat ik de laatste paar weken wat meer moeite heb om regelmatig nieuwe video’s te uploaden. Het kan natuurlijk gebeuren dat ik af en toe een dag mis, maar de laatste tijd gebeurt het wel erg vaak. In deze post wil ik graag vertellen waar dat door komt, zodat jullie wat beter weten wat er aan de hand is.

Een eigen bedrijf

Je zult het misschien niet geloven, maar ik heb ook nog een echt leven naast YouTube :). In dat leven heb ik een eigen bedrijf. Daarmee maak ik websites voor andere bedrijven, en ik heb een online talentenportaal voor basisscholen. Nu is het zo dat het momenteel een beetje spannend is met dat bedrijf. Om ervoor te zorgen dat ik in 2016 ook weer genoeg omzet draai, is het belangrijk dat ik nu veel tijd besteed aan het vinden van klanten.

Soms geen tijd meer voor YouTube

Dat zorgt ervoor dat ik soms geen tijd meer overhoud voor YouTube. YouTube is voor mij namelijk méér dan alleen maar video’s uploaden. 90% van het werk dat in een groot kanaal gaat zitten, zien jullie niet. Daarbij gaat het om vragen van jullie beantwoorden. Mijn sociale media bijhouden. Ideeën voor nieuwe video’s bedenken. En de laatste tijd ook een (voor mij) nieuw bewerkingsprogramma Hitfilm beter leren kennen, zodat ik daar eindelijk nieuwe video’s over kan maken.

Ik wil niet zeuren…

Dit bericht is niet bedoeld om te klagen over dat ik het zo druk heb. Maar ik wil wel duidelijk maken dat ik wat bewuster met mijn tijd om moet gaan. Ik wil niet in een situatie komen dat ik alleen maar bezig ben met mijn bedrijf of met YouTube. Ik moet af en toe ook gewoon tijd overhouden voor vrienden, familie en gewoon mijn eigen ontspanning. Er is geen snellere manier om overspannen te raken dan continu het gevoel hebben dat je nog iets moet doen, en dat wil ik niet hebben.

Wat betekent dat voor mijn kanaal?

Sowieso wil ik het wekelijkse YouTube Spreekuur gewoon door laten gaan. Dat is tot nu toe ook nog prima vol te houden, omdat die video’s niet heel veel voorbereiding eisen. Verder ga ik mijn best doen om zo regelmatig mogelijk nieuwe tipvideo’s te maken. Die komen bij voorkeur op de zondag, maar wellicht niet élke zondag. Het kan ook gebeuren dat je een tipvideo ineens op een andere dag ziet, of dat ik een weekje oversla met de tipvideo’s.

Niet optimaal, maar wel even nodig

Ik realiseer me dat het niet optimaal is om zo’n onregelmatig uploadschema te hebben. Dat gaat ook eigenlijk tegen mijn eigen tip in, dat het voor je kijkers voorspelbaar moet zijn wanneer er nieuwe video’s komen. Maar op dit moment is het even niet anders. Ik wil in de komende weken proberen om weer een goede balans te vinden tussen mijn werk, mijn YouTube-kanaal en mijn privéleven, zodat ik weer een effectief uploadschema voor jullie kan maken.

Tot die tijd komen er dus wat minder vaak en ook wat minder regelmatig nieuwe tipvideo’s. Maar ik heb op mijn kanaal al meer dan 100 handige video’s geüpload. Wellicht zitten daar nog wel tips tussen die je nog niet gezien hebt. Of lees anders eens de artikelen die ik al geschreven heb voor mijn nieuwsbrief, die je op deze website kunt vinden.

Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes met jullie kanalen en hoop dat ik snel weer 100% kan geven voor mijn YouTube-kanaal.

 

Ontvang nog meer goede tips per e-mail!

Wat vind jij ervan?