Toon je abonnementen op je kanaal

Ik wil je een kleine tip geven, die een groot verschil kan maken. Misschien heb je hem al eens gehoord, maar het kan geen kwaad om het nog eens te herhalen. Die tip is:

Toon je abonnementen op je kanaal!

Als je naar je kanaal gaat en dan op het tabblad Kanalen klikt, zouden daar de kanalen die jij geabonneerd hebt te zien moeten zijn. Als dat niet zo is, en je ziet alleen maar een melding “Dit kanaal promoot geen andere kanalen”, ga dan naar https://www.youtube.com/account_privacy en haal het vinkje bij “Al mijn abonnementen privé houden” weg. Dat ziet er dan als volgt uit:

6548c1c0-2fcc-4a7f-8682-41536965f8d6

Waarom is dat belangrijk? Simpel! Omdat elk kanaal dat je vanaf nu abonneert dan een e-mail krijgt! Je kent die e-mails vast wel: “Kanaal X heeft zich op jou geabonneerd op YouTube!”

fcfdeca9-94af-4597-856f-18d6a0044b28

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word altijd erg blij van zulke e-mails (zelfs al krijg ik er inmiddels al aardig wat per dag). Ik kijk dan ook vaak in ieder geval even op dat kanaal om te zien wat die YouTuber allemaal doet. Voor kanalen die nog heel weinig abonnees hebben, geldt dat nog sterker. Die springen vaak een gat in de lucht als ze lezen dat ze een nieuwe abonnee hebben, en abonneren heel vaak ook direct terug.

Kortom: zo’n e-mail is een leuke eerste kennismaking. En als je daarna ook nog af en toe wat leuks bij de video’s van je abonnementen schrijft, is de kans dat ze op jouw kanaal gaan kijken een stuk groter.

Dus als er geen dringende reden is om je abonnementen privé te houden, maak ze dan gewoon openbaar. Dan weten de kanalen die jij abonneert in ieder geval dat je dat gedaan hebt.

Hopelijk heb je hier iets aan. Succes en fijne week verder!

Wat vind jij ervan?