De kracht van de community: 100.000 subs in 1 dag!

De afgelopen tijd is de Nederlandstalige YouTube-community best wel negatief in het nieuws geweest. “Fitties” tussen YouTubers, pranks die fake waren… de sfeer ging wel een beetje omlaag. Maar vandaag zag ik weer een heel positieve kant van onze community, toen die massaal achter TiesGames ging staan.

Al je werk in één keer weg!

We weten allemaal wat er met hem is gebeurd. YouTube besloot zijn kanaal te verwijderen, nadat hij voor de derde keer een Omegle-video had geüpload die volgens YouTube zaken toonde die niet geschikt waren. Of dat terecht was of niet… in één keer was zijn hele kanaal met 300.000 abonnees weg!

Als je creatief bezig bent, en je ziet je hele levenswerk waar je jaren in gestopt hebt in rook opgaan, dan is dat een ontzettend zware klap. Ties kon nog maar één ding doen, en dat is opnieuw beginnen. Vanmiddag rond 15:00 lanceerde hij zijn nieuwe kanaal TIES. Zonder veel verwachtingen en zonder veel hoop.

De community schiet te hulp

Maar direct nadat Ties zijn kanaal via zijn Twitter, Instagram en Snapchat de wereld in hielp, schoot de community te hulp. Talloze YouTubers, groot en klein, deelden het kanaal en riepen mensen op om te abonneren. De teller schoot omhoog naar epische proporties. En nog dezelfde dag, slechts zeven uur nadat het nieuwe kanaal gelanceerd was, bereikte het nieuwe kanaal van Ties de 100.000 abonnees!

Trots op de community!

Je kunt van Ties vinden wat je wilt. Ik ben geen superfan van zijn video’s, maar ik heb wel respect voor wat die jongen bereikt heeft en hoe hard hij voor YouTube werkt. Ik ben dan ook erg blij voor hem dat hij met zijn nieuwe kanaal zo’n goede start heeft gemaakt.

Maar ik ben vooral trots op hoe we ons als community opgesteld hebben. Een kanaal is niet alleen van de YouTuber zelf, maar ook van zijn kijkers. Zij helpen mee om het kanaal op te bouwen en te ontwikkelen. En als YouTube dan keihard zegt: “Weg met dat kanaal”, zeggen wij als community “Dat laten we niet gebeuren!” En we gaan dan massaal achter zo’n YouTuber staan, om te zorgen dat hij weer met wat meer hoop voor de toekomst verder kan gaan.

Kortom…

Misschien vind je dit gevoel een beetje overdreven en misschien heb je helemaal niets met Ties. Dat is ook geen enkel probleem. Maar wat vandaag gebeurd is op YouTube, is echt uniek voor onze community. Zo’n enorme golf van support zie je bijna nooit. Dus om met de woorden van Foppe de Haan te spreken: “Dan zit ik daar naar te kijken… en dan doet me dat wat!” 🙂

P.S.: Ik weet trouwens dat ook andere YouTubers wel eens in grote problemen komen, of zelfs hun hele kanaal kwijt raken. En omdat die wat minder bekend zijn, is het voor hen een stuk lastiger om support te krijgen. Mocht je zelf in een vervelende YouTube-situatie zitten, laat het me dan weten via e-mail. Dan zal ik kijken hoe ik je daarbij zo goed mogelijk kan helpen.

 

Ontvang nog meer goede tips per e-mail!

Wat vind jij ervan?